Zsoltit megsütötte a Nap.

0

Helyreigazítási kérelmet küldött a 24.hu -nak jogi képviselője útján Bayer Zsolt, e szerint
azt a valós tényt, hogy Bayer Zsolt a Budai Várban egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel 32 ezer forintért, abban a hamis színben tüntette fel a lap, mintha ez összefüggésben állna Bayer Zsolt politikai hovatartozásával, és a bérleti díjat politikai kapcsolatainak köszönhetően állapították volna meg.

A helyreigazítási kérelem ugyanakkor valójában megismétli azt a cikkükben is olvasható tényt, hogy Bayer lakáscsere útján jutott az önkormányzati lakáshoz, és azért az önkormányzat szabályai szerint költségelvű bérleti díjat fizet. Arra nem tér ki a kérelem, hogy – mint a 24.hu kiderítette – a csere alapjául szolgáló pilisszentkereszti házat két hónap elteltével visszaszerezte a Bayer család. Ezt a kormánypárti publicista egyébként előbb letagadta, majd elismerte kameránk előtt.

Cikkük arra is rámutatott, hogy lakáscsere esetén az I. kerület lakásrendelete alapján valóban úgynevezett költségelvű lakbért fizet az új bérlő, ám a fideszes többségű önkormányzat új szerződéskötés esetén bármikor felülbírálhatná a bérleti díjat, és a rendelet módosításával emelhetne azon, hogy a kerületet ne érje vagyonvesztés.

A publicista jogi képviselője emellett felszólította szerkesztőségüket és a cikk szerzőjét, hogy fizessen ötmillió forint sérelemdíjat Bayer Zsoltnak személyiségi jogai megsértése miatt.

A 24.hu természetesen nem igazít helyre, és a felszólításnak sem tesz eleget.

Forrás 24.hu https://24.hu/belfold/2019/04/11/bayer-zsolt-budai-var-lakas-serelemdij/