Zsúfolásig megtelt a Kékestető emberekkel, a hatóság arra szólítja fel a lakosságot, hogy menjenek haza a járványhelyzet miatt!

A Kékestető már megtelt, ismét lassú a forgalom Mátraházán.

A terveknek megfelelően a Gyöngyösi Városrendészet és Polgárőrség koordinálja az ideérkezőket – írja a síparadicsomot üzemeltető Kékestető 1014m a Facebook-oldalán.

Szombaton újra nagyon sokan mentek fel a Kékestetőre, a képeken is látszik, hogy több helyen is lehet szánkózni, és ezt ki is használják a turisták. A torony előtt az angyalok tisztásán, a déli sípálya tetején egy rövid szakaszon is többen csúsznak a pálya és az erdő mellett.

Az üzemeltető azt írja, hogy a most érkezők lehetőség szerint vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket, a menetrend szerinti járatot zavartalanul felengedik az alsó parkolóig. 

Sokaknak talán az is élményt jelenthet, ha körülnézhetnek a havas tájon a toronyra szerelt webkamerákon keresztül.

 

 

 

A sípályát üzemeltető cég felhívja a figyelmet, hogy az országosan hatályban lévő szabályzat szerint kötelező az arcot eltakaró maszk használata és a kötelező távolság megtartása a Kékestető teljes területén.

 

A szabályok betartását a rendőrség, a honvédség és a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik. A szabályok megszegését a rendőrség pénzbüntetéssel szankcionálja a kormányrendeletben foglaltak alapján.

 

Rendőrségi ellenőrzés a Kékestetőn./
MTI Fotó: Komka Péter

 

De a hatóságok kiemelten felszólítják a lakosságot, hogy kerüljék a tömeget és ha nem muszáj ne menjenek a Kékestetőre a további tömegek kialakulása miatt, ugyanis a vírus továbbra is jelen van!

 

 

 

olkt.net